Lavazza - Italy's favorite coffee


Lavazza je svoje istorijsko putovanje počela davne 1895. u Torinu, kada je Luiđi Lavazza otvorio malu prodavnicu specijalizovanu za pečenje i prodaju kafe. Godine 1927. kompanija se razvila u ono što danas znamo kao Luigi Lavazza SpA. U šezdesetim Lavazza je počela proizvodnju vakum pakovanja. Istorija ove kafe je stara 118 godina, a danas možete popiti Lavazzu u više od 90 zemalja širom svijeta.
Istorija "Lavazza" je priča uspješne kompanije , ali je i priča o porodici koja predano radi kroz četiri generacije , nastojeći da kombinuju kvalitet, tradiciju i originalnost. Karakteristične vrijednosti Lavazza marke su kvalitet i inovativnost, uz poštovanje tradicije. Da bi se ovo postiglo , Lavazza je stvorila "Training Centre Network" , međunarodnu mrežu od 43 laboratorije kafe širom svijeta , gdje svi kupci, kao i novinari i lideri javnog mnjenja (ukupno 25.000 ljudi godišnje) mogu da nauče kako napraviti odličan espreso i proučavaju sve o svijetu kafe.
Ovo je međunarodna kompanija koja svakodnevno djeluje u pravcu jačanja poverenja među kupcima širom svijeta kroz svaki kanal komunikacije, a pogotovu kroz kreativnost koja plijeni. Tako da, ispijanje Lavazze, zauvijek ostaje zadovoljstvo.

Altahus - Tea with character


Na temelju dugogodišnjeg znanja i iskustva o kulturi ispijanja čaja i tradiciji u cijelom svijetu od Njemačke, Rusije i Amerike eksperti su razvili savremeni koncept čaja - Althaus.
Pažljivim i stručnim odabirom čajeva kreirani su prefinjeni ukusi koji na goste ostavlju jedinstven utisak i ispijanje čaja čine posebnim zadovoljstvom. Internacionalni tim stručnjaka u fabrici smatra sebe ambasadorima moderne kulture čaja, kosmopolitskog ukusa koji su najplemenitije biljke iz cijelog svijeta upakovali u atraktivan dizajn i danas se proizvodi mogu naći u najprestižnijim ugostiteljskim objektima poput lanaca hotela Hayatt, Sheraton i ostalih.
Althaus čaj je ono što i kaže njegov slogan - čaj sa karakterom.

Eraclea - Peek with us into the world of chocolate


Kompanija je osnovana 1968. u Milanu i dio je Lavazza Grupe od 2010. Eraclea u svojoj ponudi nudi razne vrste kafa, čajeva, toplu čokoladu i pjenaste kolačiće, koji vašu vruću čokoladu pretvaraju u potpuno novo iskustvo, kao i druge proizvode koji svojim ukusima čine vrhunac u ugostiteljstvu. Način i posudje u kojem se poslužuje čini da ispijanje čaja ili čokolade bude poseban doživljaj.

Fabbri - Since 1905


Kompanija je osnovana 1905 godine u Italiji, specijalizovana za proizvodnju, razvoj, distribuciju proizvoda i poluproizvoda koji se koriste u poslastičarstvu i prehrambenoj industriji. FABBRI proizvodi paste, kremove, voćne proizvode, voćne sirupe i sladolede... Preko 70 različitih ukusa sladoleda možete pronaći u okviru naše široke ponude proizvoda. Tradicija duga sto godina garant je kvaliteta i uspjeha ovog svjetski renomiranog proizvođača. FABBRI je simbol velike tradicije, sinonim za kvalitet i slatkoću, savršeni sastojak svih vrsta poslastica, jedinstveni i nepogrješivi ukus. Vrhunski kvalitet garantuje činjenica da neke od naših tehnika izrade imaju tradiciju dugu čitav vijek.

LavazzaAlthausEracleaFabbri

Koji je vaš omiljeni tip kafe?

Espresso - 41.7%
Cappuccino - 16.7%
Late - 0%
Macchiato - 41.7%

Ukupno glasova: 24